Onze ambachten

Spoorwegmeterieel

 

Als aanvulling op het verschaffen van dwarsliggers en hout voor spoortoepassingen stelt CCB een uitgebreid gamma voor in spoorwegbouten en hechtingssystemen zowel voor ondersteuning in hout, beton als in staal. Deze omvat alle types van kraagschroeven, clipsbouten, spoorwegbouten, veerringen, Metalen spoorwegzadels, onderlegplaten, klemmen, clipsen en rails.

CCB ziet er nauwlettend op toe dat de vervaardiging van deze stukken uitgevoerd wordt door producenten die gehomologeerd zijn bij grote Europese netwerken en over een systeem van kwaliteitscontrole beschikken.

Metingen, testen en mechanische keuringen worden gedurende het ganse productieproces nauwlettend uitgevoerd volgens de voorgeschreven normen. Voor stockage wordt er een eindcontrole uitgevoerd op onze werf te Brussel, - stalen worden getest in ons laboratorium van de NMBS Schaarbeek -, dit garandeert een precieze kwaliteitscontrole van de door ons verdeelde producten.

Onze logistieke LAGE GOEDEREN WAGEN (= plate-forme) slaagt erin om binnen de 48 uur, een uitgebreide keuze aan hechtingsproducten voor rails te verdelen in gans Europa. Een 40-tal standaardartikels hebben een referentienummers. Zij worden op regelmatige tijdstippen in voorraad genomen zodat wij alle dringende aanvragen voor op de werf kunnen beantwoorden. Deze artikels kunnen eveneens in grote hoeveelheden besteld worden.

Bovendien biedt CCB de mogelijkheid aan haar klanten om een bepaald hechtingssysteem, -afgestemd op hun behoeften naargelang de bevestigingsmethode, de ondergrond, het verkeer en het laadvermogen van de spoorbaan-, te onderzoeken.